De Oeverhorst is gelegen op één van de mooiste plekken van Nederland aan de Overijsselse Vecht. Het uitzicht biedt rust, de omgeving biedt u betoverende rivierenlandschappen, historische dorpjes, bossen en weide, landgoederen en heide.

Een perfecte uitvalsbasis voor het wandelend, per fiets, auto of boot verkennen van Dalfsen en Ommen met gezellige winkels en terrasjes. Beide liggen op een klein half uurtje fietsen. De oude Hanzestad Zwolle ligt dichtbij en is zeker een bezoek waard met haar Middeleeuwse centrum, winkelaanbod en vele mooie parken.

Ommen

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum.

Dalfsen

De markante Blauwe Bogenbrug geeft toegang tot het gezellige dorp Dalfsen. Een dorp dat met zijn ligging aan de Vecht vertier biedt voor jong en oud. Het centrum met zijn monumentale panden en kleine straatjes is zeker een bezoek waard.

Zwolle

Als je bij Dalfsen even doorfietst ben je zo in Zwolle. Zwolle is een moderne mini-metropool waar je kunt ronddwalen in de rijke geschiedenis. Struin door de winkelstraten en ontdek de hippe conceptstores. Neem een kijkje in de mooiste boekhandel van Nederland en dompel je onder in de spraakmakende tentoonstellingen van Museum de Fundatie.

Restaurants in de buurt

Op 10 minuten loopafstand van de Oeverhorst: 

Lekker eten op een van de mooiste plekjes van Nederland, pal aan de Overijsselse Vecht. Hier wordt gekookt met passie! Puur, vers en het liefst met mooie en unieke producten uit de buurt.

Op 20 minuten loopafstand van de Oeverhorst:

Beleef de culinaire passie van de keuken en bedieningsbrigade op landgoed Vilsteren bij De Klomp. Het eten is bereidt op ambachtelijke wijze en gebruikt zoveel mogelijk biologische producten uit de streek.

In verband met Corona kunt u bij veel restaurants nu uw maaltijden bestellen, zie deze website van Vechtdal Overijssel.