De Oeverhorst is gelegen op één van de mooiste plekken van Nederland, namelijk aan de Overijsselse Vecht in Dalfsen. Het uitzicht is rustgevend, de omgeving biedt u betoverende rivierenlandschappen, historische dorpjes, bossen en weide, landgoederen en heide.

De omgeving rondom De Oeverhorst is dé perfecte uitvalsbasis voor het wandelend, per fiets, auto of boot verkennen van Dalfsen en Ommen. Deze plaatse hebben gezellige winkels en terrasjes. Zowel Ommen als Dalfsen ligt op een klein half uurtje fietsen. De oude Hanzestad Zwolle ligt dichtbij en is zeker een bezoek waard met haar Middeleeuwse centrum, winkelaanbod en vele mooie parken.

Ommen

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum.

Dalfsen

De markante Blauwe Bogenbrug geeft toegang tot het gezellige dorp Dalfsen. Een dorp dat met zijn ligging aan de Vecht vertier biedt voor jong en oud. Het centrum met zijn monumentale panden en kleine straatjes is zeker een bezoek waard.

Zwolle

Als je bij Dalfsen even doorfietst ben je zo in Zwolle. Zwolle is een moderne mini-metropool waar je kunt ronddwalen in de rijke geschiedenis. Struin door de winkelstraten en ontdek de hippe conceptstores. Neem een kijkje in de mooiste boekhandel van Nederland en dompel je onder in de spraakmakende tentoonstellingen van Museum de Fundatie.